ZonPa

Omvormers voor zonnepanelen

Wil je meerdere zonnepanelen op het dak van jouw woning laten plaatsen? Dan doe je dat uiteraard niet zonder reden. Nee, je doet dat hoogstwaarschijnlijk omdat je geld wilt besparen en/of omdat je een positieve invloed op het milieu uit wilt oefenen.

Om dat mogelijk te maken, heb je echter niet alleen zonnepanelen nodig. Nee, je hebt ook een omvormer nodig. Als wij een volledige zonnepanelen installatie op jouw dak installeren, dragen wij ook zorg voor een perfecte omvormer die bijdraagt aan een complete installatie.

Wat is een omvormer precies?

Een omvormer is een klein kastje dan in staat is om energie om te zetten. De zonnepanelen wekken energie op, maar je hebt in jouw huis niks aan deze energie. Om van deze energie gebruik te kunnen maken, dient deze energie omgezet te worden in stroom. Precies dát is de functie van een omvormer.

Een omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie omgezet wordt in stroom. Deze stroom kun je vervolgens in jouw huis gaan gebruiken, waarmee je dus veel geld kunt besparen. Voor de technici onder ons: om precies te zijn zorgt de omvormer voor een omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom. De zonnepanelen produceren gelijkstroom, maar in jouw woning heb je wisselstroom nodig. Dáár zorgt een omvormer dus voor!

Extra functies van een omvormer
Een omvormer draagt dus zorg voor de omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom. Dankzij de omvormer kunnen daardoor alle elektrische apparaten in jouw huis gebruik maken van de juiste stroom. Indien je die stroom niet gebruikt, wordt deze stroom terug geleverd aan het energienet. Indien daar sprake van is, kun je geld gaan verdienen. Voor alle stroom die je terug aan het energienet levert, krijg je namelijk een kleine toeslag. Ideaal!

Bovendien kun je dankzij de omvormer ook perfect op jouw telefoon zien wat de maandelijkse hoeveelheid opgewekte stroom is. Op basis van dit overzicht zie je direct wat de kosten zijn én kun je ook direct bepalen hoe je jouw stroomgebruik eventueel aan kunt gaan passen. Des te minder stroom je weet te gebruiken, des te goedkoper. Ook weet je daarmee de investering in jouw zonnepanelen nog sneller terug te verdienen.

Welke omvormers plaatsen wij?

Onze gecertificeerde installateurs zorgen wekelijks voor uitmuntende zonnepanelen installaties. Bij deze installaties dragen wij niet alleen zorg voor de zonnepanelen, maar ook voor de omvormer. Om een perfecte complete installatie te bewerkstelligen, werken wij altijd met omvormers van de beste merken. Wij merken met omvormers van de volgende merken: SolarEdge, Goodwe en Huawei.

 

Deze merken weten hoogwaardige en perfecte omvormers te leveren. Omvormers waarmee de stroom perfect omgezet wordt, zodat je het beste rendement weet te behalen. Dankzij dit perfecte rendement ga je nóg meer genieten van de installatie van jouw zonnepanelen.

 

Wil jij graag een volledige zonnepanelen installatie uit laten voeren? Wil je daarbij profiteren van de werking van de best mogelijke omvormer? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij komen graag met je in contact om alle mogelijkheden te bespreken én om je een voorstel op maat te doen. In dit voorstel op maat vind je ook een perfect werkende omvormer terug!

Blijf altijd op de hoogte!

Ontvang handige informatie over zonnepanelen.

© 2021 – Alle rechten voorbehouden ZonPa

Algemene voorwaarden