Sunpa Logo

Omvormers

De taak van een omvormer is, de energie die zonnepanelen opwekken, omzetten in stroom zodat u die in huis kunt gebruiken. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op en dit moet worden ‘’omgezet’’ in wisselstroom. Hiervoor heeft u dus een omvormer nodig.

Met een omvormer wordt de energie, die de zonnepanelen opwekken, omgezet in stroom die u in huis kunt gebruiken. Zonnepanelen wekken namelijk gelijkstroom op en dit moet worden omgezet in wisselstroom, dit is de taak van een omvormer. De stroom gaat dan naar de meterkast en daarvandaan wordt het verspreid naar de elektrische apparaten die gebruikt worden. Indien u geen stroom  gebruikt dan wordt het terug geleverd aan het energienet. U hoeft zich over ‘niet gebruikte energie’ absoluut geen zorgen over te maken want deze raakt u niet ‘kwijt’.

Dankzij de omvormers kunt u makkelijk op uw telefoon volgen wat uw maandelijkse opgewekte stroom is. Op deze manier heeft u een duidelijk overzicht en kunt u uw stroomgebruik desgewenst aanpassen.

Bij ons vindt u alleen van de meest hoogwaardige merken verschillende type omvormers. Op deze manier bent u verzekerd van het meest passend model dat voor uw woning geschikt is.

Voor de omvormers kunt u uit de volgende merken een keuze maken:

Voor vrijblijvende advies

Menu