ZonPa

BTW-teruggave op zonnepanelen

Al jarenlang stunt de overheid met verschillende subsidies op zonnepanelen. Waarom de overheid dit doet? Omdat de overheid ook duidelijk inziet dat de zonnepanelen onwijs duurzaam zijn. Als iedereen voor zonnepanelen zou kiezen, zou dit een gigantische verbetering voor ons milieu en voor onze aardbol zijn.

Vanwege deze subsidies is het financieel in ieder geval nóg aantrekkelijker om te kiezen voor een zonnepanelen installatie. Je weet de kosten hiermee lager te houden, waardoor je de totale investering ook weer sneller terugverdiend hebt. Als je de installatie eenmaal terugverdiend hebt, begint het geld verdienen eigenlijk echt.

Eén van de exacte mogelijkheden die je hebt, is om de BTW op de zonnepanelen terug te vragen. Indien je voor de eerste keer zonnepanelen laat plaatsen, heb je recht op deze BTW teruggave.

Hoe kun je deze BTW-teruggave regelen?

Wil jij ook graag van deze BTW teruggave profiteren? In samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf www.btw-zonnepanelen.nl dragen wij zorgen voor de teruggave van de BTW. Zij kunnen dit gehele proces voor u regelen.

Waar moet je aan voldoen?
Indien je de BTW op de zonnepanelen terug wilt vragen, moet je wel aan enkele eisen voldoen. Zo is het bijvoorbeeld een eis dat de factuur van de zonnepanelen op jouw naam moet staan. Ook moet jouw naam komen te staan op de factuur van het energiebedrijf. Indien dit niet het geval is, kun je de BTW sowieso niet terugvragen.

Ook is het een eis dat je een particulier bent. Als zzp’er of als ondernemer ben je niet in staat om op deze manier de BTW terug te vragen. In dat geval kun je de BTW namelijk al gewoon via de periodieke aangifte terugvragen.

Tot slot moet je de BTW binnen 6 maanden na het jaar waarin u investeert in zonnepanelen terugvragen. Je kunt hier dus niet te lang mee wachten. 

Advies nodig over de BTW-teruggave?

Heb je interesse om zonnepanelen te laten plaatsen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden. Nadat wij de mogelijkheden besproken hebben, brengen wij graag een voorstel op maat uit. In dat voorstel nemen we ook de BTW-teruggave mogelijkheid voor je op. 

Dit wordt geregeld door onze partner www.btw-zonnepanelen.nl 

Blijf altijd op de hoogte!

Ontvang handige informatie over zonnepanelen.

© 2021 – Alle rechten voorbehouden ZonPa

Algemene voorwaarden